Kickstart af dansk erhvervs- og mødeturisme 2.0
På bagkant af pandemien står vi i et forandret marked, som er præget af nye kundebehov, lavere efterspørgsel og hårdere konkurrence.
De fleste større møder og kongresser er igennem foråret blevet aflyst eller udskudt, og nye stigninger i smittetryk rundt om i Europa har understreget, at begrænsninger på rejseaktivitet og større forsamlinger med al sandsynligvis vil fortsætte. Det har konsekvens for en lang række turismevirksomheder, som har møder og kongresser som et af deres primære forretningsområder. Inden for kongresområdet er der typisk flere år mellem et bud og den egentlig afholdelse af den pågældende kongres.
Anden runde af kickstart dansk møde- og erhvervsturisme har derfor fortsat fokus på at styrke kongresområdet, så vi fortsat kan fastholde allerede vundne kongresser i Danmark og dermed konvertere aflysninger til udskydelser for at undgå et langvarigt hul i ordrebøgerne hos venues, hoteller, PCO’er og øvrige leverandører. Arbejdet vil styrke kernearbejdet i destinationerne ift. at fastholde og vinde nye internationale kongresser, som bl.a. er med til at fastholde destinationernes markedsandele og Danmarks plads på et internationale mødemarked.
Herudover vil man fortsat arbejde med at styrke mødedestinationernes produkter og konkurrenceevne på det internationale marked for virksomhedsmøder og incentive-rejser. Herunder vil der være fokus på at styrke og udvikle udbud og produkter, der skaber et internationalt kendskab til destinationerne og dermed øger destinationernes internationale konkurrenceevne.
Et redskab til at fastholde danske mødedestinationers førende rolle internationalt er virtuelle site-inspections, som vil blive yderligere styrket under anden runde af projektet, primært med fokus på at fastholde og fremme udviklingen af virtuelle site-inspections hos destinationernes venues og samarbejdspartnere.
Der vil være løbende fokus på den bæredygtig omstilling, som kun har en stigende efterspørgsel ifm. møder og kongresser. Der vil være fokus på at implementere initiativerne i den kommende fælles plan for bæredygtig omstilling af dansk erhvervs- og mødeturisme.
Vil du vide mere?Peter Dyhr Andreassen Telefon E-mail Læs mere på MeetDenmark.dk |
Læs mere
Nye trends og tendenser inden for mødemarkedet
Hvordan har pandemien ændret de tyske mødekunders efterspørgsel og hvad betyder det for dansk erhvervs- og mødeturisme? Ny analyse har kortlagt mere 160 tyske mødekøberes opfattelse af Danmark som mødedestination.
Analyse: Fremtidens regenerative erhvervs- og mødeturisme
Hvordan kan man arbejde mere regenerativt, hvilken rolle spiller erhvervsturisterne, og hvad skal der til for at flere i branchen griber mulighederne inden for området? Det er bare nogle af de spørgsmål en ny analyse om fremtidens regenerative erhvervs- og mødeturisme stiller skarpt på.
Potentialet for internationale møder uden for København
Hvilke muligheder har danske mødedestinationer uden for hovedstaden for at tiltrække internationale virksomhedsmøder? Og hvordan kan man opbygge indsatsen for at få del i det internationale mødemarked? Læs mere om muligheder og eksempler her.
Virtuelle site-inspections
Så længe kunderne ikke kan komme til Danmark, må Danmark komme til kunderne! Og bæredygtighedsdagsordenen forventes at fastholde tendensen i tiden efter Covid-19. Læs her om hvordan København har gjort og tankerne bag.
Markedsføring af Danmark som en sikker og tryg møde- og kongresdestination
At der er styr på sikkerhed og sundhed i landet, når der afholdes møder og kongresser, er et vigtigt signal at sende, både overfor deltagende gæster, men også arrangører. Markedsføringsmaterialerne indgår både i indsatsen for at fastholde bekræftet forretning samt vinde ny forretning.
Rapport: Hybridmøder i fremtiden
Covid-19 har ændret vores måde at afholde møder og kongresser på. For at kunne målrette aktiviteter og få overblik over udfordringer, muligheder og behov i fremtiden, har Destinationerne i MeetDenmark foretaget en række semi-strukturerede interviews med kunder og partnere. Se resultaterne her.