NATURNÆTTER - Nye typologier
Nyt katalog skal synliggøre muligheder, udfordringer og best practice for etablering af nye overnatningsformer tæt på naturen
I et nyt typologi-katalog undersøges udviklingsmuligheder og rammevilkår for etablering af nye naturnære overnatningstypologier i kyst- og naturturismen. Kataloget er udarbejdet med afsæt i konkrete cases og eksisterende viden om problemstillinger for at udnytte et eksisterende potentiale inden for naturnær overnatning.
Kataloget er en leverance i projektet NATURNÆTTER, som blandt andet arbejder med, hvordan eksisterende overnatningskapacitet kan transformeres til et bæredygtigt naturnært overnatningsprodukt af høj kvalitet. Det er lavet i samarbejde med 17 virksomhedscases fordelt på forskellige overnatningstilbud, geografi og plangrundlag. Det er erfaringer fra de 17 cases, der er omsat til best practice-erfaringer inden for forskellige typologier for at understøtte ønsket om at omsætte det potentiale, aktørerne oplever med henblik på at styrke eksisterende eller skabe ny forretning.
Fokus er på at samle relevante definitioner og skabe en forbindelse mellem de forskellige sektorlovgivninger. Derfor skal kataloget ikke ses som en vejledning i landzoneadministration efter planloven eller vejledning om erhvervsmæssig udlejning efter sommerhusloven. Kataloget rummer dog en række eksempler og gennemgange af lovgivning og lovgivningens samspil i forskellige typiske ansøgningssituationer .
Projektet er gennemført i samarbejde med VisitDenmark, Camping Outdoor Denmark, Dansk Glamping Union, Landsforeningen for landboturisme og 10 destinationsselskaber: Destination Himmerland, Destination Limfjorden, Destination Nord, Destination Vesterhavet, Destination Sønderjylland, Destination Kystlandet, Destination Sjælland, Visit Lolland-Falster, Destination Bornholm og VisitNordsjælland.
Kataloget er udarbejdet af LandSyd - Landindspektører i samarbejde med NORRØN.
Projektet er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
Projektleder